Špagety s cottage a žampiony
30 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety celozrnné
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Na omáčku
- 120gramůAnglická slanina
- 200gramůPórek
- 16kusůŽampiony čerstvé
- 8stroužkůČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 400gramůSýr Cottage
- 4lžíceBazalka
- 60gramůSýr Parmezán
- Na ozdobu
- 60gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1033 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
37 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
11 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme al dente celozrnné špagety, scedíme a necháme okapat.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěnou bílou část pórku nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony na větší kousky, oloupaný česnek na plátky. Opláchnuté lístky bazalky na hrubo nasekáme, 60 g parmazánu jemně nastrouháme, polovinu nastrouháme na hobliny.
- 3Na 2 lžících rozpáleného oleje nejprve orestujeme slaninu, poté žampiony, pórek a česnek. Orestovanou směs zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol.
- 4Špagety s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přidáme polovinu sýra cottage, osolíme, opepříme, provaříme a přimícháme polovinu bazalky a polovinu parmazánu. Vaříme, dokud špagety změknou.
- 5Těstoviny podáváme posypané hoblinami parmazánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.