Špagety s hlívou a Parmezánem
50 min.
Ingredience
- 450gramůŠpagety, Makarony
- 250gramůHlíva ústřičná
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 75gramůSýr Parmezán
- 20mililitrůřepkový olej
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a necháme vařit. Přidáme špagety, důkladně povaříme a následně necháme okapat.
- 2Houby pečlivě očistíme, klobouky pokrájíme na plátky a nohy na kolečka. Rozmarýn omyjeme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, ze stonků odstraníme jehličky, na jemno je rozkrájíme.
- 3Ohřáté a okapané těstoviny zamícháme společně s rozmarýnem, máslem, 2 lžícemi osolené vody ze špaget, osolíme a opepříme.
- 4Posypeme čerstvým Parmezánem, špagety řádně zamícháme a vyklopíme na talíře.
- 5Špagety ozdobíme doměkka podušenými houbami, pokapeme olejem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.