Špagety s hlívou ústřičnou a čínským zelím
60 min.
Ingredience
- 200gramůHlíva ústřičná
- 150gramůZelí čínské
- 3stroužkyČesnek
- 1,5lžíceZázvor celý
- 3kusyCibule
- 2lžičkySůl
- 1lžíceOlej olivový
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 750gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 3lžíceOlej sójový
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 0,5lžícePepř bílý
- 3lžíceKukuřice sladká v nálevu
- 200gramůŠpagety
- 400gramůBambusové výhonky konzervované
- 150gramůHrášek mražený
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hlívu ústřičnou dobře očistíme, omyjeme, tvrdší spodní část odkrojíme a hlívu pokrájíme na plátky široké 2 cm.
- 2Čínské zelí očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Oloupaný česnek se zázvorem nakrájíme na tenké plátky. Cibule omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Konzervované bambusové výhonky scedíme a necháme okapat.
- 3V hrnci si uvaříme ve vyšším hrnci vodu. Přidáme do ní lžičku soli a lžíci olivového oleje. Do vařící vody vložíme špagety a podle návodu je uvaříme na skus. Uvařené scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Vrátíme je do hrnce a uchováme teplé.
- 4V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej, na něm restujeme mleté maso, které ochutíme lžící sojové omáčky, černým pepřem a kmínem. Smažíme přibližně přibližně 4-6 minut. Když je maso měkké, křupavé, vyjmeme ho z pánve.
- 5V jiné, hluboké pánvi si rozpálíme sójový olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme zázvor s česnekem, promícháme, pak přidáme hlívu ústřičnou a za stálého míchání ji smažíme 2-3 minuty. Přidáme k ní cukrový hrášek s okapanou kukuřicí, bambusové výhonky, čínské zelí, promícháme a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Směs dochutíme 1 lžící sójové omáčky, bílým pepřem a podle chuti solí.
- 6Všechny připravené ingredience - mleté maso a hlívu se zeleninou přidáme ke špagetám, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.