Špagety s houbovou omáčkou
55 min.

Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 6kusůŠalotka
- 450gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceVíno portské
- 115gramůRajčata
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 450gramůŠpagety
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
34 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Máslo a lžíci oleje rozpálíme ve velké pánvi, přidáme pokrájené šalotky a 3 minuty smažíme. Přidáme pokrájené žampiony a podusíme 2 minuty. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a smažíme za stálého míchání 1 minutu. Postupně vmícháme smetanu a portské víno, přidáme sušená rajčata, špetku muškátového oříšku a povaříme 8 minut.
- 2Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme špagety a zbylý olivový olej a vaříme 14 minut. Poté špagety scedíme, necháme okapat a vrátíme do hrnce. Přelijeme je žampionovou omáčkou a povaříme 3 minuty.
- 3Špagety a žampionovou omáčku přendáme na talíře, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.