Špagety s houbovou omáčkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
34 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo a lžíci oleje rozpálíme ve velké pánvi, přidáme pokrájené šalotky a 3 minuty smažíme. Přidáme pokrájené žampiony a podusíme 2 minuty. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a smažíme za stálého míchání 1 minutu. Postupně vmícháme smetanu a portské víno, přidáme sušená rajčata, špetku muškátového oříšku a povaříme 8 minut.
  • 2
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme špagety a zbylý olivový olej a vaříme 14 minut. Poté špagety scedíme, necháme okapat a vrátíme do hrnce. Přelijeme je žampionovou omáčkou a povaříme 3 minuty.
  • 3
    Špagety a žampionovou omáčku přendáme na talíře, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.