Špagety s hrachovými lusky a sýrem
30 min.
Ingredience
- 250gramůŠpagety, Makarony
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 300gramůHrachové lusky
- 1lžíceZakysaná smetana
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 75gramůSýr Čedar
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOříšky piniové
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Omyté hrachové lusky (můžeme použít i mražené) povaříme v osolené vodě, zchladíme ledovou vodou a necháme okapat.
- 2V hrnci rozšleháme zakysanou smetanu, vývar a nastrouhaný sýr. Uvedeme do varu a za častého míchání svaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme povařené lusky a krátce prohřejeme.
- 3Na teflonové pánvi nasucho opražíme piniové oříšky a část jich rozdrtíme.
- 4Špagety s omáčkou upravíme na talíře a posypeme piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.