Špagety s hřebenatkami a mušlemi
50 min.
Ingredience
- 225gramůŠpagety
- 60gramůAnglická slanina
- 2kusyŠalotka
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1,5decilitryVývar rybí
- 500gramůMušle slávky
- 225gramůHřebenatka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
- 2kusyCeler řapíkatý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
348 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci s vroucí vodou uvaříme špagety, poté je scedíme a necháme okapat.
- 2V teflonové pánvi si osmahneme na sucho pokrájenou slaninu, vmícháme pokrájenou šalotku, celer a víno. Povaříme 5 minut. Přidáme mušle a hřebenatky, vývar a pod pokličkou vaříme 7 minut. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme.
- 3Do pánve přidáme okapané špagety, petrželku, sůl, pepř a promícháme.
- 4Prohřejeme 2 minuty a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.