Špagety s jehněčím masem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
44 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Citronovou kůru nastrouháme, rukolu posekáme, jehněčí kýtu nakrájíme na kostičky, slaninu na nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, přidáme maso, slaninu, osmahneme a jakmile maso pustí šťávu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přidáme citronovou kůru, podusíme asi 10 minut, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme posekanou rukolu, smícháme se špagetami a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.