Špagety s jehněčím masem
60 min.
Ingredience
- 25gramůSůl
- 3500mililitrůVoda pitná
- 400gramůJehněčí kýta
- 100gramůAnglická slanina
- 60gramůCibule
- 20gramůRukola
- 30mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůCitronová kůra
- 70mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůZakysaná smetana
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůŠpagety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
44 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Citronovou kůru nastrouháme, rukolu posekáme, jehněčí kýtu nakrájíme na kostičky, slaninu na nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 3V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, přidáme maso, slaninu, osmahneme a jakmile maso pustí šťávu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přidáme citronovou kůru, podusíme asi 10 minut, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme posekanou rukolu, smícháme se špagetami a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.