Špagety s konzervovaným tuňákem a petrželkou
23 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Spaghettini
- 25gramůMáslo čerstvé
- 200gramůTuňák v oleji
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 250mililitrůOlej olivový
- 50gramůPetržel - nať
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1240 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
82 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme, vsypeme zpět do hrnce, zamícháme do nich máslo a necháme na teple.
- 2V mixeru rozmixujeme tuňáka rozebraného na kousky (bez nálevu), ančovičky bez nálevu, posekanou petrželku a olivový olej. Na závěr přidáme smetanu a pár vteřin ještě mixujeme. Směs dochutíme solí a pepřem podle potřeby.
- 3Špagety chvilku v hrnci zahříváme a dbáme, aby se nepřichytily dna. Rozdělíme je na porce do talířů, přidáme směs, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.