Špagety s krevetami a se zeleninou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
24 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák opláchneme studenou vodou a rozebereme na růžičky. Mrkve oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a pokrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Krevety uvaříme v horké vodě, měkké vyjmeme, vyloupeme a necháme je okapat.
  • 3
    Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit špagety, které jsme nalámali na kratší kousky. V nízkém hrnci přivedeme k varu vývar, přimícháme do něj citronovou šťávu, uvaříme v něm do měkka květák a mrkev. Zeleninu vyjmeme, ve vývaru krátce povaříme hrášek. Uvařený hrášek scedíme a přidáme k ostatní zelenině.
  • 4
    Ve větší pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmažíme v něm nakrájenou cibuli. Poté do pánve přidáme česnek a krevety, vše za stáléhé míchání smažíme přibližně 3 minuty. Ke krevetám přisypeme uvařenou zeleninu, přidáme zbývající máslo, směs podle chuti opepříme, osolíme, důkladně promícháme a prohřejeme.
  • 5
    Uvařené špagety scedíme, v hrnci je promícháme s olejem a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme krevety se zeleninou, vše posypeme mletou paprikou, jemně nakrájenou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.