Špagety s lečem na víně
35 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůŠpagety
- 500gramůVepřové maso mleté
- 2stroužkyČesnek
- 2decilitryVíno červené
- 1lžičkaMuškátový květ
- 600gramůLečo sterilované
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1002 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
57 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
169 mg
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a pod poklicí přivedeme k varu. Do vařící vody vysypeme špagety a povaříme asi 15 minut. Měkké scedíme a udržujeme v teple.
- 2Na velké pánvi rozpálíme olej, přidáme na kolečka nakrájený česnek, vložíme mleté maso, které spolu s česnekem trochu restujeme. Zalijeme vínem, přisypeme nastrouhaný muškátový květ, zamícháme a vylijeme lečo. Podle vlastní chutě osolíme, opepříme, přiklopíme poklici, za občasného zamíchání povaříme přibližně 20 minut.
- 3Špagety naporcujeme na hluboké talíře, polijeme připravenou směsi, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.