Špagety s masovými knedlíčky
70 min.
Ingredience
- 350gramůHovězí maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 4lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaChilli paprička
- 1krajícChléb pšeničný (bílý)
- 30mililitrůMléko polotučné
- 30mililitrůOlej olivový
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrnekSýr Parmezán
- 400gramůŠpagety
- 300mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
910 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
26 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mleté hovězí vložíme do velké mísy. Přidáme vejce, polovinu množství nahrubo nakrájené petržele a mleté sušené chilli papričky. Osolíme a opepříme.
- 2Krajíc bílého chleba bez kůrky natrháme na malé kousky, vložíme do menší misky, navlhčíme mlékem. Necháme 5 minut máčet, poté prsty vymačkáme přebytečné mléko, chléb rozdrobíme na masovou směs. Vše promícháme a rukama důkladně prohněteme, aby vznikla hladká a mírně lepkavá směs.
- 3Ze směsi uválíme malé kuličky. Z daného množství bychom měli získat 40 až 60 malých kuliček. Kuličky položíme na plech a necháme je 30 minut chladnout v lednici.
- 4Na pánvi zahřejeme olej. Kuličky usmažíme dozlatova ze všech stran. Do velkého hrnce nalijeme nekoncentrovaný rajský protlak a hovězí vývar. Mírně ohřejeme, nasypeme zbývající mleté chilli papričky a cukr. Dle chuti osolíme a opepříme. Do směsi přidáme hotové masové knedlíčky a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a přikryjeme poklicí. Vaříme 20 minut.
- 5Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny přelijeme omáčkou, posypeme zbývající petrželí a podáváme spolu s miskou nastrouhaného parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.