Špagety s masovými knedlíčky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
910 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
26 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté hovězí vložíme do velké mísy. Přidáme vejce, polovinu množství nahrubo nakrájené petržele a mleté sušené chilli papričky. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Krajíc bílého chleba bez kůrky natrháme na malé kousky, vložíme do menší misky, navlhčíme mlékem. Necháme 5 minut máčet, poté prsty vymačkáme přebytečné mléko, chléb rozdrobíme na masovou směs. Vše promícháme a rukama důkladně prohněteme, aby vznikla hladká a mírně lepkavá směs.
  • 3
    Ze směsi uválíme malé kuličky. Z daného množství bychom měli získat 40 až 60 malých kuliček. Kuličky položíme na plech a necháme je 30 minut chladnout v lednici.
  • 4
    Na pánvi zahřejeme olej. Kuličky usmažíme dozlatova ze všech stran. Do velkého hrnce nalijeme nekoncentrovaný rajský protlak a hovězí vývar. Mírně ohřejeme, nasypeme zbývající mleté chilli papričky a cukr. Dle chuti osolíme a opepříme. Do směsi přidáme hotové masové knedlíčky a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a přikryjeme poklicí. Vaříme 20 minut.
  • 5
    Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny přelijeme omáčkou, posypeme zbývající petrželí a podáváme spolu s miskou nastrouhaného parmezánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.