Špagety s masovými koulemi
115 min.
Ingredience
- 150gramůStrouhanka
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceEstragon
- 1kusCibule
- 450gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 4lžíceOlej olivový
- 450gramůŠpagety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
24 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Strouhanku nasypeme do misky, přidáme mléko a dáme 30 minut stranou, aby se vsáklo.
- 2Rozpustíme v pánvi polovinu másla, přidáme mouku a smažíme 2 minuty. Přiléváme postupně hovězí vývar a pět minut povaříme. Vmícháme pokrájená rajčata, cukr, rajčatový protlak a estragon. Osolíme čtvrt lžičkou soli a povaříme 25 minut.
- 3Ve větší míse smícháme maso, pokrájenou cibuli, papriku a mlékem nasáklou strouhanku a osolíme čtvrt lžičkou soli. Z hmoty utvoříme 14 koulí. Rozehřejeme olej v pánvi a zbývající máslo a osmahneme koule do hněda. Poté přeložíme do zapékací mísy, přelijeme rajčatovou směsí z pánve, přikryjeme a zapékáme v předehřáté troubě 25 minut.
- 4Špagety uvaříme ve vodě s lžičkou solio na skus. Poté přecedíme a necháme okapat.
- 5Hovězí koule vyndáme z trouby, necháme chvilku zchladnout a podáváme se špagetami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.