Špagety s mletým hovězím masem
45 min.
Ingredience
- 20mililitrůOlej olivový
- 75gramůPancetta
- 400gramůHovězí maso mleté
- 500gramůOmáčka rajčatová
- 2lžičkyOcet vinný červený
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaOregano sušené
- 500gramůŠpagety
- 40gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
23 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou pancettu osmažíme na oleji, přimícháme mleté maso a necháme zhnědnout. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou.
- 2Přidáme rajčatovou omáčku, ocet, cukr, sůl, pepř, oregano a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a za občasného zamíchání 15 minut vaříme. Omáčka se nesmí přichytit na dno hrnce.
- 3Uvaříme špagety ve slané vodě al dente. Scedíme je, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.