Špagety s mletým masem a rajčaty
40 min.
Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 350gramůMaso mleté - mix
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100mililitrůVíno červené
- 40gramůRicotta
- 100gramůSýr Parmezán
- 100mililitrůSmetana na vaření
- 20gramůBazalka
- 20gramůSůl
- 350gramůŠpagety
- 3500mililitrůVoda pitná
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme mleté maso a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí na tuk, přilijeme rajčata i s nálevem, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 minut. Přimícháme smetanu, polovinu parmezánu, všechnu ricottu a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Špagety upravíme na talíře, přelijeme masovou omáčkou, posypeme zbytkem parmezánu a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.