Špagety s mořskými plody
30 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 350gramůŠpagety, Makarony
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusChilli paprička
- 200gramůRajčata
- 5gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 500gramůMušle slávky
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mořské plody dáme do hrnce se studenou osolenou vodou. Rajčata rozčtvrtíme, přitom odstraníme vnitřní semínka.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme, necháme zesklovatět na oleji s nasekanou na jemno feferonkou. Přidáme mořské plody a pod pokličkou dusíme. Přidáme rajčata a mírně osolíme. Nahoru dáme nasekanou petrželkou a vaříme 2 minuty. Větší část mušlí vyjmeme z omáčky a dáme přikryté stranou. Uvaříme špagety „al dente", scedíme a krátce je dovaříme na pánvi s omáčkou z mušlí. Podáváme se zbylými mořskými plody.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.