Špagety s mořskými plody a zeleninou
45 min.
Ingredience
- 350gramůŠpagety, Makarony
- 4kusyKalamáry
- 1kusCibulka jarní
- 80gramůHrášek
- 80gramůKapusta hlávková
- 80mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1kusMrkev kořen
- 3litryVoda pitná
- 250gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
25 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kalamáry rozřízneme a nakrájíme na velice tenké proužky.
- 2Vejce rozšleháme se solí a pepřem a usmažíme omeletu.
- 3Omyjeme a očistíme zeleninu a nakrájíme na velice tenké nudličky. Cibulku nakrájíme nadrobno a dáme do horkého woku s olejem, přidáme vyloupaný hrášek a chvíli poté i ostatní zeleninu. Osolíme a opepříme a poté podlijeme troškou horkého vývaru.
- 4Na závěr přidáme krevetí ocásky a kalamáry a posypeme nasekanou petrželkou.
- 5Sójové špagety uvaříme ve vodě se zeleninovým vývarem a krátce dovaříme s omáčkou z ryb a zeleniny, ještě jednou nahoru dáme nasekanou petrželku.
- 6Zprudka necháme vyvařit tekutiny, přidáme omeletu nakrájenou na kousky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.