Špagety s mušlemi

30 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
19 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle omyjeme, oloupeme stroužky česneku a rozmačkáme, petrželku najemno nasekáme.
  • 2
    Mušle dáme do pánve, přidáme 2 lžíce oleje, přidáme česnek a trochu nasekané petrželky a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme mušle pod pokličkou otevřít.
  • 3
    Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky oloupeme a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a mušličky, které se neotevřely, jemným sítem procedíme tekutinu z pánve a odložíme ji stranou.
  • 4
    Do pánve nalijeme zbývající olej, přidáme zbývající stroužek česneku a papričku a oboje necháme chvíli smažit. Přidáme vyloupané mušličky s uschovanou tekutinou, v níž se vařily.
  • 5
    Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní špagety.
  • 6
    Jakmile budou al dente, přidáme je do pánve s mušlemi. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.