Špagety s mušlemi a sépiemi
40 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůŠpagety
- 200gramůMušle v nálevu
- 200gramůSépie
- 1gramPepř černý mletý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 160gramůCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30gramůEstragon
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 20gramůLimetková kůra
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
12 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
2 g
Cukr
674 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Mušle slijeme, vybereme maso, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, estragon posekáme najemno, limetkovou kůru nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme pokrájené sépie, orestujeme, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, zakápneme limetkovou šťávou, přisypeme limetkovou kůru, provaříme a odstavíme. Do pánve vložíme špagety, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme estragonem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.