Špagety s neapolskou omáčkou

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájenou cibuli, kolečka mrkve a nakrájený celer dáme do rozehřátého oleje, zakryjeme pokličkou, za občasného zamíchání zeleninu podusíme asi 10 minut na malém ohni.
  • 2
    Přidáme nakrájená rajčata, nasekanou petrželku, cukr a půl hrnku vody. Uvedeme do varu, snížíme teplotu, necháme pod pokličkou mírně vařit 45 minut. Občas zamícháme. Na závěr omáčku osolíme a opepříme, podle potřeby můžeme ještě přilít vodu a minutu povařit.
  • 3
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Polijeme omáčkou a opatrně promícháme. Podáváme na talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.