Špagety s neapolskou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 60gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler řapíkatý
- 500gramůRajčata
- 30gramůPetržel - nať
- 2lžičkyCukr krupice
- 125mililitrůVoda pitná
- 500gramůŠpagety
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli, kolečka mrkve a nakrájený celer dáme do rozehřátého oleje, zakryjeme pokličkou, za občasného zamíchání zeleninu podusíme asi 10 minut na malém ohni.
- 2Přidáme nakrájená rajčata, nasekanou petrželku, cukr a půl hrnku vody. Uvedeme do varu, snížíme teplotu, necháme pod pokličkou mírně vařit 45 minut. Občas zamícháme. Na závěr omáčku osolíme a opepříme, podle potřeby můžeme ještě přilít vodu a minutu povařit.
- 3Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Polijeme omáčkou a opatrně promícháme. Podáváme na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.