Špagety s olihněmi
45 min.
Ingredience
- 200gramůOlihně
- 30gramůOlej olivový
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 100gramůFenykl sladký - hlíza
- 2stroužkyČesnek
- 300mililitrůVíno bílé
- 25gramůChilli paprička
- 400gramůŠpagety
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 30gramůCitronová kůra
- 1000mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, řídíme se návodem na obalu. Těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 2Fenykl nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk nakrájíme na nudličky. Tělíčka olihní nakrájíme na kroužky, chapadla necháme vcelku, petrželku nasekáme najemno, citronovou kůru nastrouháme.
- 3V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek s fenyklem, orestujeme, přidáme olihně, chilli papričku, zalijeme vínem a zprudka necháme odpařit o polovinu. Zmírníme oheň a zvolna vaříme 10 minut. Přidáme vařené špagety, promícháme, osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme. Již mino oheň přimícháme panenský olej a petrželku.
- 4Špagety rozdělíme na talíře, posypeme troškou citronové kůry a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.