Špagety s olihněmi

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, řídíme se návodem na obalu. Těstoviny scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Fenykl nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk nakrájíme na nudličky. Tělíčka olihní nakrájíme na kroužky, chapadla necháme vcelku, petrželku nasekáme najemno, citronovou kůru nastrouháme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek s fenyklem, orestujeme, přidáme olihně, chilli papričku, zalijeme vínem a zprudka necháme odpařit o polovinu. Zmírníme oheň a zvolna vaříme 10 minut. Přidáme vařené špagety, promícháme, osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme. Již mino oheň přimícháme panenský olej a petrželku.
  • 4
    Špagety rozdělíme na talíře, posypeme troškou citronové kůry a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.