Špagety s omáčkou z rajčat a sépiového inkoustu
27 min.
Ingredience
- 8litrůVoda pitná
- 1,5kilogramyŠpagety
- 1,5kilogramyRajčata soudková
- 200gramůOlej olivový
- 200gramůPancetta
- 150gramůSýr Parmezán
- 40gramůČesnek
- 20gramůChilli paprička
- 20gramůSépiový inkoust
- 50gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
33 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
2 g
Cukr
266 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme, pokrájíme a propasírujeme rajčata, oloupaný česnek a chilli papričky nakrájíme nadrobno a pancettu na malé kostičky.
- 2Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje dle návodu na obalu.
- 3Do pánve nalijeme olivový olej a na mírném plameni pozvolna dozlatova opečeme kostičky pancetty a česneku. Přidáme nakrájené chilli papričky a krátce orestujeme. Přilijeme propasírovaná rajčata a několik minut vaříme, až omáčka lehce zhoustne. Pak přidáme sépiový inkoust, opepříme, osolíme a opět krátce povaříme. Na závěr přimícháme lžíci parmezánu a omáčku smícháme s právě přecezenými špagetami. Podáváme posypané parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.