Špagety s parmskou šunkou
35 min.
Ingredience
- 450gramůCibule
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůMascarpone
- 35gramůSýr Parmezán
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 60gramůŠunka parmská
- 1kusBazalka
- 2lžíceSherry brandy
- 3,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- 2V kastrole rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a pokapeme sherry. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 8 minut.
- 3Potom vmícháme mascarpone, nastrouhaný parmezán a necháme rozpustit. Zvolna přiléváme vývar, necháme přejít varem a nakonec podle chuti přisolíme a opepříme.
- 4Uvařené špagety smícháme s omáčkou, rozdělíme na talíře, na každou porci upravíme parmskou šunku a ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.