Špagety s pečeným česnekem

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
4 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
46 mg
Cukr
93 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Česnek položíme do vymazaného pekáče a pečeme 30 minut.
  • 2
    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
  • 3
    Upečený česnek necháme vychladnout, poté odkrojíme na prkénku horní třetinu ostrým nožem.
  • 4
    Hlavičku česneku držíme nad miskou a pomocí špičky nože vyjmeme jednotlivé stroužky. Když je všechny vyndáme, přilijeme olej a přidáme velké množství černého pepře. Dobře promícháme.
  • 5
    Hotové těstoviny slijeme a přendáme do čistého hrnce. Přilijeme směs oleje a česneku a vaříme za stálého míchání, až se těstoviny pokryjí olejem. Ihned podáváme nazdobené nakrájeným parmezánem na jemné hoblinky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.