Špagety s pečeným česnekem
50 min.
Ingredience
- 120mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstSýr Parmezán
- 400gramůŠpagety
- 1lžičkaSůl
- 1kusČesnek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
4 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
46 mg
Cukr
93 mg
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Česnek položíme do vymazaného pekáče a pečeme 30 minut.
- 2Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
- 3Upečený česnek necháme vychladnout, poté odkrojíme na prkénku horní třetinu ostrým nožem.
- 4Hlavičku česneku držíme nad miskou a pomocí špičky nože vyjmeme jednotlivé stroužky. Když je všechny vyndáme, přilijeme olej a přidáme velké množství černého pepře. Dobře promícháme.
- 5Hotové těstoviny slijeme a přendáme do čistého hrnce. Přilijeme směs oleje a česneku a vaříme za stálého míchání, až se těstoviny pokryjí olejem. Ihned podáváme nazdobené nakrájeným parmezánem na jemné hoblinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.