Špagety s petrželkou

20 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ančovičky dobře propláchneme pod studenou tekoucí vodou, vyjmeme jim páteř, odtrhneme hlavičku a pokrájíme je na kousky. Petrželku nasekáme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj pokrájené ančovičky, pánev stáhneme ze sporáku a ančovičky rozmělníme vidličkou.
  • 3
    V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit špagety. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente.
  • 4
    Vysypeme špagety do pánve s ančovičkami, přidáme nasekanou petrželku, přilijeme půl naběračky vody, ve které se vařily těstoviny, a za neustálého míchání dvěma vidličkami všechno 2 minuty povaříme. Přisypeme špetku čerstvě mletého pepře a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.