Špagety s petrželkou
20 min.
Ingredience
- 350gramůŠpagety, Makarony
- 60gramůAnčovička - filety
- 100gramůPetržel - nať
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ančovičky dobře propláchneme pod studenou tekoucí vodou, vyjmeme jim páteř, odtrhneme hlavičku a pokrájíme je na kousky. Petrželku nasekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj pokrájené ančovičky, pánev stáhneme ze sporáku a ančovičky rozmělníme vidličkou.
- 3V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit špagety. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente.
- 4Vysypeme špagety do pánve s ančovičkami, přidáme nasekanou petrželku, přilijeme půl naběračky vody, ve které se vařily těstoviny, a za neustálého míchání dvěma vidličkami všechno 2 minuty povaříme. Přisypeme špetku čerstvě mletého pepře a hotový pokrm horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.