Špagety s pikantním vepřovým masem a zeleninou
75 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 3lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyCibulka jarní
- 4kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůŠpagety
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
- 2Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na nudličky, které naklepeme a dáme do mísy.
- 3V misce smícháme mletou papriku, chilli koření a sůl. Směs promícháme s nakrájenými kousky masa a necháme alespoň 30 minut v chladu.
- 4V druhé misce smícháme 1 dl vody, rajčatový protlak, worcesterovou omáčku, ocet a med.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme za stálého míchání nakrájené cibulky, rajčata a česnek. Pak k směsi zeleniny v pánvi vmícháme marinované maso a opékáme ho ze všech stran, až změkne. Do pánve přilijeme připravenou omáčku a vše necháme za občasného míchání ještě přibližně 10 minut pod pokličkou dusit.
- 6V hrnci s osolenou vodou během smažení a dušení masa a zeleniny uvaříme špagety. Měkké těstoviny scedíme, necháme krátce okapat, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme omáčkou s masem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 18. 2. 2016
Špagety s pikantním vepřovým masem a zeleninou
Výborné špagety. Kombinace sladko kyselé chuti byla zajímavá. Dávám do oblíbených a díky za tip 🙂. Místo jarní cibulky jsem dala pórek.