Špagety s rukolou a kapari
45 min.
Ingredience
- 3kusyLimetka
- 350gramůŠpagety, Makarony
- 3lžíceOlej olivový
- 4lžíceRajčata sušená sterilovaná
- 175gramůRukola
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKapary sterilované
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1stroužekČesnek
- 0,25lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,75lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve ustrouháme kůru ze dvou limet a z jedné vymačkáme šťávu. Třetí limetu rozkrojíme na čtvrtiny a dáme stranou.
- 2V hrnci svaříme osolenou vodu (1/2 lžičky soli) a uvaříme v ní špagety al dente. Scedíme je a necháme okapat.
- 3Mezitím, co vaříme těstoviny, dáme do pánve 2 lžíce oleje, rozehřejeme a přidáme limetovou kůru, po půl minutě přidáme nadrobno nasekaný česnek, 1/4 lžičky sušené červené papriky, nadrobno nakrájená sušená rajčata a opláchnuté okapané kapary. Restujeme asi 2 minuty. Přidáme špagety a ještě asi 3 minuty restujeme. Zalijeme limetovou šťávou, vmícháme opranou, osušenou a nahrubo nakrájenou rukolu a vše promícháme.
- 4Směs osolíme, opepříme, na talíři pokapeme olivovým olejem, posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem a ozdobíme klínky limety. Hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.