Špagety s tuňákem a petrželkou
25 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůTuňák v oleji
- 60gramůAnčovičky konzervované
- 2,5decilitryOlej olivový
- 2lžícePetržel - nať
- 1,5decilitryJogurt bílý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
46 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
86 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou a olejem, poté je scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme máslo a promícháme se špagetami a udržujeme v teple.
- 2Z tuňáka odstraníme všechny kostičky a maso rozdělíme na vrstvičky. Do mixéru dáme tuňáka s ančovičkami, petrželkou, olivovým olejem a rozmixujeme dohladka. Přidáme jogurt, osolíme a opepříme a pár vteřin mixujeme.
- 3Nahřejeme 4 talíře, špagety přelijeme omáčkou a promícháme.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.