Špagety s tuňákem, ančovičkami, olivami a mozzarellou
30 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 6kusůRajčata
- 1lžičkaCukr krupice
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 60mililitrůVíno bílé
- 200gramůTuňák v oleji
- 50gramůOlivy černé
- 125gramůMozzarella
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůŠpagety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Podle návodu na obalu připravíme těstoviny. Mezitím v hluboké pánvi zahřejeme olej. Vložíme zralá rozkrájená rajčata a cukr, dle chuti opepříme. Promícháme a smažíme 7 minut, až rajčata změknou a začínají pouštět šťávu. Ančovičky nakrájíme na menší kousky a postupně přidáváme k rajčatům.
- 2Vlijeme víno, tuňáka a olivy bez pecky, podélně rozříznuté. Opatrně zamícháme, aby se všechny přísady spojily s omáčkou. Přidáme mozzarellu a bez dalšího míchání 5 minut ohříváme. Dle potřeby dosolíme. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.