Špagety s tuňákem, slaninou a houbami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
890 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby dáme do misky, zalijeme teplou vodou a necháme 20 minut máčet.
  • 2
    V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme stroužek česneku a smažíme při mírné teplotě 2 minuty. Česnek mírně podrtíme vařečkou, aby pustil více chuti. Česnek vyjmeme a dále již nepoužíváme. Do pánve přidáme slaninu a smažíme 4 minuty, občas zamícháme.
  • 3
    Mezitím slijeme namočené sušené houby. Tekutinu z nich dejme stranou, houby nakrájíme na malé kousky.
  • 4
    Čerstvé i sušené houby vložíme do pánve a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté přilijeme 90 ml tekutiny, ve které se máčely sušené houby. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 10 minut, občas zamícháme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, k vodě přidáme zbytek tekutiny, v níž se máčely houby.
  • 5
    Do pánve přimícháme okapaného nakládaného tuňáka. Dle potřeby dokořeníme.
  • 6
    Uvařené těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a posypeme nastrouhaným parmezánem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.