Špagety s tuňákem, slaninou a houbami
45 min.
Ingredience
- 15gramůHouby sušené
- 175mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůOlej olivový
- 75gramůSlanina vepřová
- 225gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůTuňák v oleji
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3špetkySýr Parmezán
- 400gramůŠpagety
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
890 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby dáme do misky, zalijeme teplou vodou a necháme 20 minut máčet.
- 2V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme stroužek česneku a smažíme při mírné teplotě 2 minuty. Česnek mírně podrtíme vařečkou, aby pustil více chuti. Česnek vyjmeme a dále již nepoužíváme. Do pánve přidáme slaninu a smažíme 4 minuty, občas zamícháme.
- 3Mezitím slijeme namočené sušené houby. Tekutinu z nich dejme stranou, houby nakrájíme na malé kousky.
- 4Čerstvé i sušené houby vložíme do pánve a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté přilijeme 90 ml tekutiny, ve které se máčely sušené houby. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 10 minut, občas zamícháme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, k vodě přidáme zbytek tekutiny, v níž se máčely houby.
- 5Do pánve přimícháme okapaného nakládaného tuňáka. Dle potřeby dokořeníme.
- 6Uvařené těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a posypeme nastrouhaným parmezánem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.