Špagety se šafránem
35 min.
Ingredience
- 2špetkyŠafrán
- 30mililitrůVoda pitná
- 150gramůŠunka drůbeží
- 50gramůSýr Parmezán
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůŠpagety
- 200mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
9 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
21 mg
Cukr
184 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny vaříme dle návodu na obalu.
- 2Mezitím do většího hrnce dáme šafrán, vlijeme 30 ml vody a uvedeme do varu. Hrnec odstavíme z plotny a necháme chvíli odstát.
- 3Poté do hrnce se šafránem vložíme nakrájené proužky šunky. Přimícháme parmezán a smetanu. Dle chuti osolíme a opepříme. Za stálého míchání ohříváme. Když omáčka začně probublávat, odstavíme ji a přidáme žloutky. Důkladně ušleháme a dle chuti dosolíme a dopepříme.
- 4Uvařené těstoviny ihned smícháme s omáčkou a podáváme s trochou nastrouhaného parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.