Špagety se slávkami a smetanovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 2lžíceOlej olivový
- 125mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1,5kilogramyMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
21 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím očistíme slávky a zbavíme je byssových vláken.
- 3Ve velkém hrnci rozpálíme olej a velmi krátce orestujeme prolisovaný česnek. Přilijeme víno, vložíme slávky a pod pokličkou při nízké teplotě asi 5min podusíme. Slávky vyjmeme, použijeme pouze neotevřené.
- 4Do šťávy vmícháme smetanu, nakrájenou bazalku, ochutíme solí a pepřem a ještě asi 2min povaříme.
- 5Špagety rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.