Špagety se slávkami na bílém víně
45 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 1kusCibule
- 900gramůMušle slávky
- 0,25lžičkaŠafrán
- 0,75hrnekVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 350gramůŠpagety, Makarony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKopr čerstvý
- 0,67hrnekNoilly Prat
- 0,5hrnekVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
8 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Šafránová vlákna jemně rozmělníme, dáme do misky a přilijeme vodu. Slávky, které se neuzavřou po poklepání nožem, vytřídíme, zbytek dáme do hrnce. Přidáme víno, hrnec zakryjeme pokličkou a slávky vaříme na prudkém ohni 5 minut. Během této doby hrncem několikrát zatřeseme. Slávky, které zůstanou zavřené i po 5 minutách vaření, vyhodíme. Tekutinu přecedíme a slávky vyloupeme.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a opékáme ji 5 minut. Přidáme mouku a za stálého míchání ji minutu zahříváme. Pánev odstavíme a přidáme vermut. Pánev vrátíme na oheň a omáčku vaříme do zhoustnutí asi 2 minuty.
- 3Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme špagety a vaříme je 8 minut. Do omáčky vmícháme 4 lžíce tekutiny, v níž se vařily slávky, a šafránovou směs. Přidáme slávky, kopr, podle chuti osolíme a opepříme. Slávky na mírném ohni prohřejeme. Špagety scedíme, dáme do mísy a protřeseme s omáčkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.