Špagety se slávkami na bílém víně

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
8 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šafránová vlákna jemně rozmělníme, dáme do misky a přilijeme vodu. Slávky, které se neuzavřou po poklepání nožem, vytřídíme, zbytek dáme do hrnce. Přidáme víno, hrnec zakryjeme pokličkou a slávky vaříme na prudkém ohni 5 minut. Během této doby hrncem několikrát zatřeseme. Slávky, které zůstanou zavřené i po 5 minutách vaření, vyhodíme. Tekutinu přecedíme a slávky vyloupeme.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a opékáme ji 5 minut. Přidáme mouku a za stálého míchání ji minutu zahříváme. Pánev odstavíme a přidáme vermut. Pánev vrátíme na oheň a omáčku vaříme do zhoustnutí asi 2 minuty.
  • 3
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme špagety a vaříme je 8 minut. Do omáčky vmícháme 4 lžíce tekutiny, v níž se vařily slávky, a šafránovou směs. Přidáme slávky, kopr, podle chuti osolíme a opepříme. Slávky na mírném ohni prohřejeme. Špagety scedíme, dáme do mísy a protřeseme s omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.