Špagety se smetanovou omáčkou a houbami
35 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusČesnek
- 350gramůHouby čerstvé
- 350gramůŠpagety
- 4litryVoda pitná
- 4lžíceBazalka
- 6lžicSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na másle opečeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přimícháme na plátky nakrájené houby a opékáme 10 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do směsi vmícháme smetanu, nadrobno nakrájenou bazalku, 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu, dle chuti osolíme a opepříme, povaříme 2 minuty. Důkladně scedíme těstoviny, smícháme s omáčkou. Na talířích porce posypeme zbylým nastrouhaným Parmezánem a nadrobno nakrájenou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 9. 2015
Špagety se smetanovou omáčkou a houbami
Špagety se smetanovou omáčkou a houbami jsou skvělou variantou vhodnou spíše pro dospělé. Ještě se bojím houby synovi dávat, ale to mě rozhodně nezastaví od toho, abych omáčku připravila na špagety znova pro mě a pro manžela. Je vážně výtečná. Cibulka a česnek dodají omáčce chuť a houby sytost.