Špagety se sójovým masem
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 4litryVoda pitná
- 200gramůJogurt bílý
- 2kusyCibule
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1špetkaMajoránka
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaBazalka
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceOmáčka sójová
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkySůl
- 1lžícePetržel - nať
- 400gramůSójové kostky
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
14 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
- 2Sójové maso pokapeme sójovou omáčkou a zalijeme vývarem ze špaget. Necháme chvíli stát.
- 3Na jedné lžíci sádla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, papriku, sójové maso a sůl. Přilijeme tolik vody, aby vznikla hustá omáčka.
- 4Odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou petržel a prolisovaný česnek s bílým jogurtem. Okořeníme nasekanou bazalkou, tymiánem a majoránkou.
- 5Omáčku nalijeme na uvařené špagety a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.