Špagety se sýrovou omáčkou a hříbky
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 220gramůHříbky čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůBrokolice
- 3,5litryVoda pitná
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 2,5lžičkySůl
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusHřebíček
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1decilitrBujón zlatý zeleninový
- 2,2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůSýr Čedar - tavený
- 3lžíceSýr Čedar
- 3lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
38 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hříbky a žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké plátky. Omytou brokolici rozdělíme na menší růžičky.
- 2Ve větším hrnci si přivedeme k varu 2.4 litru s 1-2 lžičkami soli, ve které uvaříme podle návodu špagety. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, vrátíme zpět do hrnce, pokapeme olivovým olejem, zakryjeme a uchováme v teple.
- 3V druhém hrnci si uvaříme 1 litr vody s 0.5 lžičkou soli a hřebíčkem. Když se začne vařit, dáme do ní růžičky brokolice, povaříme ji přibližně 3 minut, scedíme a necháme odkapat.
- 4V hrnci si rozpálíme slunečnicový olej s máslem a hříbky restujeme 2-3 minuty. Pak je osolíme, opepříme, zalijeme v 1 dl vody rozmíchaným zeleninovým bujónem a pomalu vaříme 2-4 minuty. Přimícháme smetanu, ve které jsme si rozmíchali dohladka tavený sýr a přidáme nastrouhaný sýr Čedar s Ementálem. Za stálého míchání pomalu vaříme 3-5 minut, až se nám sýr rozpustí a omáčka zhoustne. Podle chuti dosolíme a přimícháme citronovou šťávu.
- 5Na talíře rozdělíme porce těstovin a zalijeme je sýrovou omáčkou s houbami. Ozdobíme uvařenou brokolicí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.