Špagety sypané česnekem

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
39 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Slaninu krájíme na proužky, osmahneme na oleji, přidáme česnek a opékáme 5 minut. Slaninu i česnek vyjmeme z pánve, necháme na teplém místě.
  • 2
    Do výpeku přisypeme mouku, zalijeme vývarem, smetanou, rozšleháme a povaříme asi 8 minut. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
  • 3
    Špagety uvaříme podle návodu na obalu, promícháme s omáčkou a upravíme na mísu. Pokrm posypeme česnekem, slaninou, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.