Špagety sypané česnekem
30 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4stroužkyČesnek
- 0,38litrVývar zeleninový
- 400gramůŠpagety, Makarony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
39 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Slaninu krájíme na proužky, osmahneme na oleji, přidáme česnek a opékáme 5 minut. Slaninu i česnek vyjmeme z pánve, necháme na teplém místě.
- 2Do výpeku přisypeme mouku, zalijeme vývarem, smetanou, rozšleháme a povaříme asi 8 minut. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
- 3Špagety uvaříme podle návodu na obalu, promícháme s omáčkou a upravíme na mísu. Pokrm posypeme česnekem, slaninou, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.