Špagety v petrželové omáčce
50 min.
Ingredience
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka polohrubá
- 500gramůŠpagety, Makarony vařené
- 40gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžíceKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou petržel na jemno nastrouháme. V kastrole na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme petržel, podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut doměkka.
- 2Potom přidáme nakrájené žampiony předem podušené na troše másla, zakápneme kečupem, osolíme a opepříme. Pokud je omáčka řídká, mírně ji poprášíme polohrubou moukou.
- 3Vařené špagety upravíme na talíře a podáváme s petrželovou omáčkou. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.