Špagety zapečené s mletým masem
95 min.
Ingredience
- 150gramůSýr Parmezán
- 60gramůMáslo čerstvé
- Na bešamel
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 400mililitrůMléko plnotučné
- Na maso
- 70mililitrůOlej olivový
- 80gramůCibule
- 850gramůHovězí maso mleté
- 130mililitrůVíno bílé
- 250gramůPassata (drcená rajčata)
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na špagety
- 500gramůŠpagety
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1195 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
57 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
- 2Do vroucí osolené vody vložíme špagety a uvaříme je na skus. Poté je scedíme a necháme okapat.
- 3Na olivovém oleji osmažíme cibuli s mletým masem dozlatova. K masu přilijeme víno, přidáme drcená rajčata, koření a sůl. Dobře promícháme a zhruba čtvrt hodiny dusíme za občasného míchání.
- 4Polovinu špaget narovnáme do máslem vymazaného pekáče, zasypeme dušenou masovou směsí, posypeme polovinou parmezánu a překryjeme druhou polovinou špaget. Nakonec přelijeme špagety bešamelem, posypeme parmezánem a zakapeme zbylým rozpuštěným máslem. Směs pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 180°C.
- 5Bešamel připravíme usmažením máslové jíšky, zašleháme do ní mléko a zhruba 20 minut na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Poté odstavíme, ochutíme muškátovým oříškem a postupně zašleháme žloutky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.