Špagety zapečené s mletým masem

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1195 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
57 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
  • 2
    Do vroucí osolené vody vložíme špagety a uvaříme je na skus. Poté je scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Na olivovém oleji osmažíme cibuli s mletým masem dozlatova. K masu přilijeme víno, přidáme drcená rajčata, koření a sůl. Dobře promícháme a zhruba čtvrt hodiny dusíme za občasného míchání.
  • 4
    Polovinu špaget narovnáme do máslem vymazaného pekáče, zasypeme dušenou masovou směsí, posypeme polovinou parmezánu a překryjeme druhou polovinou špaget. Nakonec přelijeme špagety bešamelem, posypeme parmezánem a zakapeme zbylým rozpuštěným máslem. Směs pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 180°C.
  • 5
    Bešamel připravíme usmažením máslové jíšky, zašleháme do ní mléko a zhruba 20 minut na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Poté odstavíme, ochutíme muškátovým oříškem a postupně zašleháme žloutky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.