Špagety zapečené s rajčaty a čedarem
52 min.

Ingredience
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůCibule
- 1lžičkaOregano sušené
- 120gramůSýr Čedar
- 2,5lžíceSýr Parmezán
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstoviny
- 250gramůŠpagety
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme špagety a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, čedar nakrájíme na tenké plátky, parmazán nastrouháme.
- 3Zapékací mísu vytřeme olejem. V pekáči rozložíme špagety, poklademe je rajčaty, posypeme cibulí, oreganem, opepříme, osolíme a překryjeme plátky čedaru. Na směs nasypeme parmezán a v troubě předehřáté na 180°C zapékáme zhruba 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.