Špagety zapečené s uzeným masem a zeleninou
65 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůŠpagety, Makarony
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200gramůUzené maso vařené
- 1kusPórek
- 2lžíceOlej stolní
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusMrkev kořen
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,25kusCeler bulvový
- 0,25kusBrokolice
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme podle návodu, scedíme je, necháme okapat. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev, celer a brokolici uvaříme doměkka a nakrájíme na kousky, omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Uvařené špagety promícháme s masem, zeleninou a olejem. Směs vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy a prohřejeme v troubě. Po chvíli ji zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a dále pečeme. Před dopečením posypeme pokrm nastrouhaným sýrem, který necháme roztavit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.