Spaghetti alla Carbornara

38 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
46 mg
Cukr
427 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si česnek a slaninu. Stroužek česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno nebo prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi na rozpáleném másle. Poté přidáme česnek a vše smažíme zhruba další 3 minuty.
  • 2
    Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu. Uvařené scedíme a necháme okapat. Poté špagety přidáme ke slanině a vše promícháme.
  • 3
    Na jemném struhadle nastrouháme sýry parmezán a pecorino. Připravíme si šunku, kterou nakrájíme na kostičky. Rozšleháme vejce, přidáme smetanu a poloviční množství nadrobno nastrouhaných sýrů. Směs osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme nakrájenou šunku a vše přimícháme ke špagetám. Těstoviny důkladně promícháme až do částečného sražení vajec.
  • 4
    Dokončené těstoviny naporcujeme na talíře, posypeme zbylým sýrem a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.