Spaghetti alla Carbornara
38 min.
Ingredience
- 40gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 50gramůAnglická slanina
- 100gramůŠunka dušená
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůŠpagety
- 40gramůSýr Parmezán
- 3kusyVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 40gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
46 mg
Cukr
427 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si česnek a slaninu. Stroužek česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno nebo prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi na rozpáleném másle. Poté přidáme česnek a vše smažíme zhruba další 3 minuty.
- 2Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu. Uvařené scedíme a necháme okapat. Poté špagety přidáme ke slanině a vše promícháme.
- 3Na jemném struhadle nastrouháme sýry parmezán a pecorino. Připravíme si šunku, kterou nakrájíme na kostičky. Rozšleháme vejce, přidáme smetanu a poloviční množství nadrobno nastrouhaných sýrů. Směs osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme nakrájenou šunku a vše přimícháme ke špagetám. Těstoviny důkladně promícháme až do částečného sražení vajec.
- 4Dokončené těstoviny naporcujeme na talíře, posypeme zbylým sýrem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.