Spaghetti bolognese

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na rozpáleném oleji.
  • 2
    K vyškvařené slanině přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek a nakonec mleté maso. Vše dobře opečeme za stálého míchání. Podlijeme červeným vínem a necháme vařit na mírném ohni dokud se tekutina nevyvaří.
  • 3
    Osolíme, opepříme a přimícháme mléko.Omáčku za stálého míchání povaříme a necháme zhoustnout.Pak přidáme nasekané oregano, rajčata a cukr, zamícháme a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
  • 4
    Špagety uvaříme dle návodu na obalu v dobře osolené vodě.Scedíme a necháme okapat. Lístky tymiánu opláchneme a najemno nasekáme.
  • 5
    Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem ozdobíme nasekaným tymiánem a můžeme podávat. (Slaninu doporučujeme prorostlou, mleté maso míchané hovězí a vepřové, oregano čerstvé, parmezán strouhaný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.