Spaghetti bolognese
80 min.
Ingredience
- 50gramůSýr Parmezán
- 75gramůAnglická slanina
- 1stroužekČesnek
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 1,5kusyCeler řapíkatý
- 400gramůMaso mleté - mix
- 100mililitrůVíno červené
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaOregano sušené
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaTymián sušený
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na rozpáleném oleji.
- 2K vyškvařené slanině přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek a nakonec mleté maso. Vše dobře opečeme za stálého míchání. Podlijeme červeným vínem a necháme vařit na mírném ohni dokud se tekutina nevyvaří.
- 3Osolíme, opepříme a přimícháme mléko.Omáčku za stálého míchání povaříme a necháme zhoustnout.Pak přidáme nasekané oregano, rajčata a cukr, zamícháme a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
- 4Špagety uvaříme dle návodu na obalu v dobře osolené vodě.Scedíme a necháme okapat. Lístky tymiánu opláchneme a najemno nasekáme.
- 5Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem ozdobíme nasekaným tymiánem a můžeme podávat. (Slaninu doporučujeme prorostlou, mleté maso míchané hovězí a vepřové, oregano čerstvé, parmezán strouhaný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.