Spaghetti carbonara

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
987 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku a slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu osmahneme na rozpáleném másle na pánvi, přidáme česnek a vše asi 3 minuty smažíme. Předem uvařené a okapané špagety přidáme ke slanině, vše dobře promícháme.
  • 2
    Najemno nastrouháme pecorino a parmezán. Rozšleháme vejce se smetanou a polovinou obou sýrů, osolíme a opepříme. Vmícháme vařenou šunku a vše dobře promícháme, dokud se vejce trochu nesrazí.
  • 3
    Takto připravené špagety rozdělíme na talíře a posypeme zbylým sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.