Spaghetti carbonara
40 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 10dekagramůŠunka dušená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůŠpagety, Makarony vařené
- 40gramůSýr Parmezán
- 50gramůSlanina vepřová
- 40gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2dekagramyMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
987 mg
Postup přípravy
- 1Šunku a slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu osmahneme na rozpáleném másle na pánvi, přidáme česnek a vše asi 3 minuty smažíme. Předem uvařené a okapané špagety přidáme ke slanině, vše dobře promícháme.
- 2Najemno nastrouháme pecorino a parmezán. Rozšleháme vejce se smetanou a polovinou obou sýrů, osolíme a opepříme. Vmícháme vařenou šunku a vše dobře promícháme, dokud se vejce trochu nesrazí.
- 3Takto připravené špagety rozdělíme na talíře a posypeme zbylým sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.