Spaghettini s čerstvými liškami
25 min.
Ingredience
- 450gramůTěstoviny Spaghettini
- 1lžičkaSůl
- 250gramůLišky čerstvé
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 75gramůSýr Parmezán
- 2lžíceřepkový olej
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
150 mg
Postup přípravy
- 1Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Vodu z těstovin nevylijeme všechnu, část odložíme na později.
- 2Lišky očistíme, větší kloboučky nakrájíme napůl. Na pánvi rozpálíme trošku másla, vložíme lišky, krátce je osmažíme.
- 3Opláchneme rozmarýn, osušíme ho, otrháme jehličky, které na jemno nasekáme. Ještě horké nudle vložíme do mísy, přidáme rozmarýn, sůl, pepř, máslo a přibližně 2 lžíce vody z těstovin. Přidáme nastrouhaný Parmezána vše promícháme.
- 4Spaghettini upravíme na talíře a podáváme posypané liškami a pokapané olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.