Spaghettini s chřestem a krevetami
30 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Spaghettini
- 200gramůChřest bílý
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůOmáčka rajčatová
- 2kusyChilli paprička
- 50mililitrůSherry brandy
- 1stroužekČesnek
- 1,5kilogramyKrevety tygří - loupané
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
24 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi s troškou oleje osmahneme dorůžova neoloupaný česnek, přidáme tygří krevety, krátce orestujeme, přilijeme brandy a oflambujeme. Přidáme chřest a vaříme 10 minut.
- 2Na omáčku vezmeme nakrájené feferonky, které osmahneme na lžíci panenského olivového oleje, přidáme rajčatovou omáčku a necháme vařit 15 minut.
- 3Spaghettini uvaříme „al dente", scedíme a ihned přidáme na pánev s tygřími krevetami a chřestem.
- 4Spaghettini upravíme na talíř a do jejich středu dáme 1 lžíci ostré omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.