Spaghettini s paprikou a mozzarellou

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme papriky, rozkrojíme, zbavíme jadřinců a pod tekoucí vodou zbavíme semínek. Papriky rozkrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a stroužky utřeme. Mozzarellu nakrájíme na středně silné plátky.
  • 2
    Opláchneme tymián, osušíme, otrháme lístky a nahrubo je nasekáme. Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme papriku a na středně silném ohni ji zprudka osmažíme.
  • 3
    K paprice přídáme česnek, polovinu tymiánu, citronovou kůru a promícháme. Dochutíme solí a pepřem, stáhneme z plotny a přendáme do větší mísy. Předehřejeme troubu na 250ºC (horkovzdušnou troubu na 220ºC).
  • 4
    Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Poté je přidáme do mísy, kde je smícháme s paprikou a dalšími surovinami.
  • 5
    Vezmeme zapékací mísu, do které vložíme spaghettini s paprikou, poklademe plátky mozzarelly, posypeme zbylým tymiánem a pokapeme olivovým olejem.
  • 6
    Zapékací mísu vložíme do trouby a 8 - 10 minut zapékáme. Když se sýr roztaví a trochu zhnědne, mísu vyjmeme, nákyp upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.