Spaghettini s paprikou a mozzarellou
60 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika zelená
- 2kusyPaprika žlutá
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůMozzarella
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůTěstoviny Spaghettini
- 0,5hrstTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme papriky, rozkrojíme, zbavíme jadřinců a pod tekoucí vodou zbavíme semínek. Papriky rozkrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a stroužky utřeme. Mozzarellu nakrájíme na středně silné plátky.
- 2Opláchneme tymián, osušíme, otrháme lístky a nahrubo je nasekáme. Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme papriku a na středně silném ohni ji zprudka osmažíme.
- 3K paprice přídáme česnek, polovinu tymiánu, citronovou kůru a promícháme. Dochutíme solí a pepřem, stáhneme z plotny a přendáme do větší mísy. Předehřejeme troubu na 250ºC (horkovzdušnou troubu na 220ºC).
- 4Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Poté je přidáme do mísy, kde je smícháme s paprikou a dalšími surovinami.
- 5Vezmeme zapékací mísu, do které vložíme spaghettini s paprikou, poklademe plátky mozzarelly, posypeme zbylým tymiánem a pokapeme olivovým olejem.
- 6Zapékací mísu vložíme do trouby a 8 - 10 minut zapékáme. Když se sýr roztaví a trochu zhnědne, mísu vyjmeme, nákyp upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.