Spaghettini s pistáciovým krémem
45 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůBrokolice
- 1lžičkaSůl
- 1kusŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůCréme fraiche
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceKapary
- 400gramůTěstoviny Spaghettini
- 80gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
32 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.
- 2Brokolici očistíme, omyjeme, oddělíme jednotlivé růžičky. V hrnci necháme vařit osolenou vodu, do které růžičky vložíme a vaříme je na skus přibližně 5 minut. Poté brokolici scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej, šalotku na něm osmahneme. 1/4 brokolice nahrubo nasekáme, přidáme na pánev k šalotce.
- 3K šalotce a brokolici přimícháme zeleninový vývar a Crème fraîche. Polovinu loupaných pistácií nameleme na jemno a přidáme do omáčky. Omáčku necháme krátce přejít varem, poté ji stáhneme ze sporáku a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme zbytek brokolice a polovinu kaparů, promícháme, prohřejeme.
- 4Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a upravíme na talíře. Podáváme s pistáciemi, nasekanými nahrubo a ozdobené kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.