Spaghettini s pistáciovým krémem

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
32 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.
  • 2
    Brokolici očistíme, omyjeme, oddělíme jednotlivé růžičky. V hrnci necháme vařit osolenou vodu, do které růžičky vložíme a vaříme je na skus přibližně 5 minut. Poté brokolici scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej, šalotku na něm osmahneme. 1/4 brokolice nahrubo nasekáme, přidáme na pánev k šalotce.
  • 3
    K šalotce a brokolici přimícháme zeleninový vývar a Crème fraîche. Polovinu loupaných pistácií nameleme na jemno a přidáme do omáčky. Omáčku necháme krátce přejít varem, poté ji stáhneme ze sporáku a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme zbytek brokolice a polovinu kaparů, promícháme, prohřejeme.
  • 4
    Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a upravíme na talíře. Podáváme s pistáciemi, nasekanými nahrubo a ozdobené kapary.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.