Špaldové fusilli s fetou a chřestem
15 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 150gramůSýr Feta
- 1kusŠalotka
- 100mililitrůVíno bílé
- 80gramůOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůChřest zelený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Na plátky nakrájenou šalotku podusíme na trošce oleje, podlijeme bílým vínem a necháme několik minut vařit. Přidáme rozdrobenou fetu a zvolna necháme rozpustit. Omáčku rozmixujeme s troškou vody a dáme stranou. Chřestu očistíme a příčně je nakrájíme.
- 2Těstoviny vaříme ve slané vodě společně s chřestem nakrájeným na plátky a jeho celými špičkami.
- 3Vše scedíme a dochutíme fondue z fety, posypeme čerstvě namletým pepřem a pokapeme olivovým olejem. Fusilli podáváme horké.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.