Špaldové linquine se zeleninovým ragú
55 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 50gramůCibule
- 250gramůCuketa
- 250gramůLilek
- 50gramůPaprika červená
- 20gramůOlej kukuřičný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůMrkev kořen
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 1špetkaMuškátový květ
- Na těstoviny
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na pánvi s 2 lžícemi kukuřičného oleje. Přidáme mrkev a papriku nakrájené na kostičky. Osolíme a na prudkém ohni restujeme 5 minut.
- 2Lilek a cukety nakrájíme na kostičky a přidáme je k ostatní zelenině. Podusíme několik minut, aby se promíchaly chuti. Rajčatový protlak rozpustíme v 1/2 sklenici vody a vlijeme na pánev. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 15 minut.
- 3Linguine uvaříme v osolené vodě, scedíme je, když jsou „al dente", přitom necháme trošku vody, a smícháme s omáčkou. Přidáme muškátový kvet, osolíme, opepříme a vše krátce dovaříme ještě 1 minutu, aby se přísady spojily.
- 4Linguine podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.