Špaldový salát s dresinkem
45 min.
Ingredience
- Dresink
- 3lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 4kusyRajčata Cherry
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 150gramůPšenice Špalda
- 2kusyŠalotka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
34 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
1 g
Cukr
945 mg
Postup přípravy
- 1Špaldu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut na mírném ohni. Necháme vychladnout.
- 2Plátky sýra nakrájíme na tenké proužky, šalotky na kostičky a bylinky najemno. Vše dobře promícháme.
- 3Připravíme dresink ze smetany, citrónové šťávy, octa, oleje, hořčice, soli a pepře. Zalijeme salát a necháme chvíly odležet.
- 4Dle chuti osolíme. Oloupeme vařená vejce, rozčtvrtíme a rozložíme kolem salátu. Rozpůlíme cherry rajčata a ozdobíme jimi hotový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.