Špaldový salát s dresinkem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
34 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
1 g
Cukr
945 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špaldu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut na mírném ohni. Necháme vychladnout.
  • 2
    Plátky sýra nakrájíme na tenké proužky, šalotky na kostičky a bylinky najemno. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Připravíme dresink ze smetany, citrónové šťávy, octa, oleje, hořčice, soli a pepře. Zalijeme salát a necháme chvíly odležet.
  • 4
    Dle chuti osolíme. Oloupeme vařená vejce, rozčtvrtíme a rozložíme kolem salátu. Rozpůlíme cherry rajčata a ozdobíme jimi hotový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.